Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Tretman kiseonikom u hiperbaričnoj komori je jedna of najkvalitetnijih prirodnih terapija. Kiseonik u hiperbaričnoj komori je u većoj koncentraciji i pod višim pritiskom od atmosferskog i disanjem dospeva u krvotok

Veći nivo kiseonika u krvi dopire i do područja koja su sa slabijim protokom krvi. Na taj način se, povećanjem cirkulacije krvi koja je bogatija kiseonikom, prirodnim putem pomaže telu da ugrožena područja dobiju više kiseonika.

 

Optimalno zdravlje je cilj koji svi možemo da pokušamo da ostvarimo. Zdrava cirkulacija krvi omogućava telu da se podmladi. Veći nivo kiseonika u krvi utiče na oštećene ćelije, pa i na ćelije kože.

 

Tretman kiseonikom u hiperbaričnoj komori doprinosi da područja koja su pogođena traumama ili bolestima kože mogu da pokrenu prirodne procese regeneracije i sinteze kolagena.

1Tretmani kiseonikom primenjuju se sve više i u estetske svrhe. Korišćenje hiperbarične komore je anti age tretman. Uticaj kiseonika i sinteza kolagena u velikoj je zavisnoati od prisustva adekvatne količine kiseonika u krvi. Kolagen je vezivno tkivo koje su razvili fibroblasti. Formiranje kolagena, koji deluje kao osnova u procesima zarastanja, deluje i na procese zatezanja kože i zatezanje bora.   

2Može se reći da je korišćenje hiperbarične komore jedna od strategija borbe protiv starenja. Podmlađivanje ćelija prirodnim procesom povećanja koncentracije kiseonika u krvi utiče na elastičnost i čvrstinu kože. Smanjuje se vidljivost proširenih pora. 

Viši nivo kiseonika u krvii, dobijen tretmanom u hiperbaričnoj komori, osim drugih mnogobrojnih pozitivnih efekata na naše zdravlje, doprinosi vitalnosti kože pospešujući ćelijske procese koji u velikoj meri doprinose borbi protiv efekata starenja.